Monday, December 19, 2011

Meniti Hari Sambil Ber Jiwang Karat ..... episod 28

Laaaa.....................

"No way this is happening !!"

"Apa U ni?" tanya Harr ...

"Cuba U tgk dalam ni. U x cakap pun yang kat resort ni letrik pun x der."

"Don't tell me, bayar mahal2 dorang sediakan katil jer." bebel aq seterusnya.

"Alaaaa U ni, small matter camni ni pun U nak bising2 ke? I dah malas nak dengar lerr."

"WHAT ????" "Please tell me I am not hearing this!"
"F*@k THIS !!!!!!!!!!!
"Kalau I tau camni ler, x hingin I nak datang."

"Laa, yang U nak hangin x tentu pasal ni awat?  Bukan nya teruk sngt pun. Kalau U nak bising2 camni, apa kata U g balik jer laa" ujar Harr pada aq.

Berderau darah aq bila aq dengar Harr berkata kata. Apa lagi, bertambah hangin ler aq. Dek kerana terlampau marah, aq pun trus storm out from d room. Tapi x jauh mana pun pergi coz kat blakang chalet tu hutan belantara dan d hadapan aq lak, terbentang lautan seluas luasnya.

Rasa menyesal pun ada jugak aq ke Pulau Perhentian ni. Tapi nak wat camner kannn. Relationship aq ngan Harr dah mula goyah.Asyik dok perang jerr. Cuma ngan Harr ni kalau fight-fight x ada thrill. Korang nak tau apasal? Coz dia akan diam seribu bahasa. Sekali pandang, orang akan kata aq giler coz mcm cakap sorang2.

Tapi yg wat aq paling terkezut kali ni, Harr dah brani bersuara ngan aq. Dari mana lak dtg Tok Sheikh dia? X pernah cam ni. Dalam banyak2 tempat dia nak bersuara, kat tempat terpencil ni ler jugak. Ntah2 makhluk mana ler pulak yg merasuk badan dia.

Hisshhhhh ! Memerang segala bulu kat badan aq ni. Dek kerana hangin koos koos yg masih ada dlm badan, aq pun trus kuar dari chalet and berjalan d pantai sambil menikmati angin sepoi2 bahasa Mandarin yg bertiup memenuhi keadaan sekeliling.
Tujuan aq dtg Perhentian ni pun dek kerana dia tapi kalau nak dtg jauh2 nak gaduh, baek aq gaduh jer kat Penang tu, tak membazir duit. So aq bertekad, walau apa sekali akan terjadi, aq akan mengawal emosi aq agar ia tidak bertukar menjadi lautan yg bergelora. Walaupun susah bagai, namun tetap aq akan mencuba.

Lepas dari insiden itu, percutian Harr ngan aq agak cam biasa2 jer. Masing2 wat aktiviti sendiri. Harr busy ngan snorkelling dia and aq lak busy ngan cuba berjinak jinak dalam bidang penulisan. Walaupun kami berada d Perhentian cuma selama 4 hari, namu aq rasakan bagai 4000 tahun. Memang dah x sabar nak menjejak kan kaki d bumi tanah besar.

Dalam perjalanan pulang pun masing2 hanya berdiam seribu bahasa. Seolah olah ada permata yg bertakung d bawah lelangit. Sepatah d tanya, maka sepatah la d jawab. Since aq bz melayan diri sendiri sambil mengelamun jauh, tetibe Harr bersuara,

"U, I ada bende nak cakap ngan U ni. I harap U tak akan marah k."
Woit! Lain macam jer bunyi intonasi suara Harr.

"U janji ....." kata Harr lagik

"Oka laa I janji." jawab aq ringkas.

Belum sempat aq mendengar soalan yg aq tunggu2 kan dari Harr, terdengar satu dentuman yg kuat d belakang aq !!!!!!!

..... bersambung .......






1 comment:

  1. saspen ckop...haha..bile nk sambong lg abg din?

    ReplyDelete