Sunday, July 31, 2011

Jiwang Karat Melalut Lagi .... episod 21

Kluar aje dari bilik bos, aq trus g cari Harr..... Memang aq terkejut abis ngan apa yg d sampaikan oleh bos aq tadi. macam macam bende bermain d fikiran aq ni.

"U dah tau kan?" tanya aq sebaik aq bertentang mata ngan Harr..

"Ah ha. I dah tau. Dari last week lagi. tapi I x d benarkan britau sesapa. sorry." Harr cuba meng"explain".

Trus menyirap darah aq ni bile aq dengar kata kata Harr... tu. Sampai hati dia berdiam diri and x kasik aq sebarang hint pun.

Melihatkan muka aq yg merah padam tu, Harr.. trus sambung, "Bukan U sorang jer kene. I pun kene jugak." dengan muka yg agak sedih.

"Haaaa?" aq terkejut mendengar penjelasan Harr... "U pun?" tanya aq lagik. "U mean U kene g Klang jugak ke?"

"Tak. I x pg Klang tapi I kene pg PD. Kene jadik GM kat sana tapi PD bukak lambat lagik, mayb between 6 - 10 months after Klang." sambungan penjelasan Harr...

"Why? May I ask?" aq macam x puas hati.

"Kalau U nak tau sangat, nanti arr, kite kuar dinner, I cerite semua. ok?" ujar Harr... lagi.

"Ahhhhhh !!!!! I nak dengar skung jugak. Dahler U rahsiakan dari I dah 1 week, ni U nak soh I tunggu lak." aq cuba mendesak Harr... agar sambung bercerita.

"U ni pehal pulak. Dok meroyan x tentu pasal. U tau kan, kalau bole, memang I dah cerite kat U tapi I x bole. Cuba arr faham sikit." Harr... cuba menepis desakan aq itu.

"Kalau U x nak cerite, sudah ler. U bole simpan semua tu. G bawak smpai mati." aq yg masih dlm keadaan marah beredar dari Harr... Darah dlm pala aq ni masih mendidih giler.

"D....... jgn ar camtu D....." Harr cuba memanggil aq and memujuk aq supaya bersikap lebih rasional.

"Arghhhh !!!! x der masa aq nak layan." hati aq berkata sambil trus melangkah pergi tanpa menghiraukan panggilan dr Harr....

      -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jiwa aq trus bercelaru. Hangin satu badan pun x susut lagik. Baru nak berputik, dah kene berpisah. Habis tu camner nak buat.

Harus kah aq memuuskan perhubungan yg setelah sekian lama aq cuba memertai? Atau adakah harus aq cuba perhubungan jarak jauh?

Susah !!!! Susah !!!!

ARGHHHHHHHHHH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kenapa? Kenapa kah aq d uji sebegini rupa? Kenapa aq x dapat mengecapi kebahgiaan sebagaimana orang lain... Haaaa? Kenapa ?????????????????????

Kalau jarak jauh lak kang, camner kalau ada org lain cuba masuk jarum ngan Harr?? Aq x sanggup tuk berpisah ngan dia.... TAK SANGGUP !!!!!!!!!!!!!!!

Sedang aq duduk mengelamun memikirkan segalanya, tetibe ada satu suara memanggil nama aq d keheningan senja yg merah.

"D......"

"D....."

Aq terkedu seketika. Sape pulak yg tahu aq ada d sini.....

Aq tercari cari suara yg memanggil lalu aq menoleh ke belakang.

Alamak !!!! Ko !!!!!!

....bersambung ....

4 comments:

  1. cer sambung agi cer sambung....

    ReplyDelete
  2. kemain surprise lagi ceritonyer nih taww!

    ReplyDelete
  3. As, kene tunggu arrr.... klimaks dia pun dah nak dekat dah ni...

    ReplyDelete