Saturday, March 5, 2011

Chom-Bee, cheq p mana? ......... episod 3

Chom-Bee, Chom-Bee.......

Aq ingatkan dpt ler wat ko scandal cuber aq, tapi nak wat camner Chom-Bee ni jenis jinak jinak merpati......
Merpatike? Ke burung gagak? Hehehehehehehe......

So, persahabatan aq ngan Chom-Bee sekadar melalui text message, FB and sewaktu dengannya. Sembang ngan Chom-Bee ni best. Macam2 idea giler kuar dr pala otak aq ni. Chom-Bee ni lak x abis2 dok asek giggle jer bile dengar aq bercerite.

So x per ler, Chom-Bee dah pilih yg sorang lagi tu. Korang ingat tak masa posting pertama aq dulu ada mention masa Chom-Bee first2 jumpe aq, dia wat 2 appointment skali. Kira aq masuk dlm final 2 laaa macam dlm cerita The Bachelorette... hehehehehehe...

Dah bukan rezeki aq kot, aq redha ajer ler bile jejaka yg satu lagi jadik pilihan Chom-Bee. Mula2 tu hangin ler gak tapi bile aq fikirkan balik, x salah kalau aq still maintain Chom-Bee as fren. lagipun, aq enjoy company dia walaupun melalui suaranye sahaje.

Chom-Bee ngan aq ni agaknye punye satu persamaan; dia pun collect fridge magnets. So bile aq travel, aq slalu ler belikan kat Chom-Bee satu. Pas tu aq snap2 pic kat fridge aq and then post kat FB. Bukannye ape, saja nak tayang kat fren2 aq especially Chom-Bee. kat Chom-Bee, bukan smua tempat yg aq pg, aq belikan fridge magnets tuk dia, Mana bole kasik lawan tauke..... Hehehehehehe... Lagipun saje jer nak kasik Chom-Bee jeles sikit......

D sebabkan jarak antara aq ngan Chom-Bee ni jauh, so smua collection magnets tu aq simpan  ler dulu. Aq slalu peasn kat Chom-Bee ni, kalau dia mai KL jmpe ngan scandal artis dia tu, calling2 ler aq, bole aq paskan kat dia. Macam biasa ler, bile dia dtg KL, asek membz jer.... ntah brpe round kot dia layan....
Hmmm.....

Aq biase gak tanya kat Chom-Bee kalau dia still interested ngan magnets tu lagik. kalau tak, ramai lagik yg sanggup jad pengganti penerima nye. Trus suara Chom-Bee meninggi and kata kalau aq kasik kat orang laen, dia akan siat2 kan kulit aq ni. Amboi., Chom-Bee, ko ingat kulit aq ni kulit ape? nak siat2 wat kasut ke??? Mujur jauh, kalau tak mau aq sumbat2 mulut si Chom-Bee ni.....

Last2 aq kata since aq kene attend seminar kat Penang, bole la aq singgah kasik kat dia. Trus dia kata ok ajer. Since aq pun x nak simpan bende tu lame2, aq pun stuju ler gak. Pas tu Chom-Bee promise nak blanje aq Laksa Penang kat Sg. Dua. lagi la aq suke, coz aq ni peminat setia laksa Penang.

So abis ajer seminar aq, aq pun calling2 ler si Chom-Bee ni, seperti biase, x jawab. Aq dah hangin ni. So dari aq hangin smpai KL, aq kata x per ler, aq trus balik ajer ler... Lagipun aq x brpe suke drive malam2 balik KL dari Penang sorang2. Bukan penakut tapi x brpe brani ler especially kat terowong sblum smpai Ipoh tu. kan kat situ gelap gelita siap ngan sunyi nye. Lagipun dah dengar bnyk cerite yg ramai yg dah accident bile terlihat "sesuatu" melintas kat situ.

Bru jer kluar titi, tetibe fon aq bunyi. Chom-Bee rupenye, As usual, berkali kali dia say sorry. And macam biase, aq akan kate "No hal. Small matter ajer". Tapi dlm hati, panasnye x siape yg tau. Bile aq dengar suare Chom-Bee, tetibe, panas yg membara itu hilang ngan tibe2. So since aq dah otw, so Chom-Bee suggest kami jmpe kat Juru ajer, dekat ngan opis dia. Aq trus stuju coz malas nak pusing balik.

Smpai jer kat tempat yg d janjikan, aq ngan Chom-Bee pun bercerite cam kawan skolah lama x jumpe. Chom-Bee seperti biase "ehem ehem" memang mengawan. Ooppsss... silap pulak. Bukan mengawan, tapi menawan ngan baju birunye itu. Sayang baju tu x jarang, kalau tak bole layan free show kejap. Hehehehehe.
"Hadiah yg d pesan d beri ngan rasa ......." and hadiah d terime ngan ........... Kami berbual kejap. (ade ler gak dlm 1 hour camtu sebelum aq mintak diri coz nak kene driving jauh. Tapi sebelum tu aq tanya kat Chom-Bee samaada nak tgk BEBE aq tak? Chom-Bee kata orait and trus aq bawak dia jmpe BEBE.

"Jelesnye !!!!" kata Chom-Bee. Aq trus senyum sinis. Of course ler. Bukannye aq nak riak tapi BEBE mmg jadi kebanggaan aq.kekadang tu aq pun konpius, ramai nak berkenalan ngan aq ke or kerna BEBE aq tu. tapi x kisahler, coz aq tau Chom-Bee ikhlsa kawan ngan aq walaupun sekadar kawan biase. We can always talk about anything and we are confortable with each other without the sexual tension. Ciri2 kawan sejati.

So after bye2 ngan Chom-Bee aq pun meneruskan perjalanan pulang aq ke bandaraya yg banyak mengajaq aq erti kehidupan. bandaraya kesayangan aq, Kuala Lumpur......

2 comments:

  1. cer citer lagi cer citer cer citer.....

    ReplyDelete