Saturday, March 5, 2011

Carik Duit Lebih ...... JANTAN JOGET ....

Hidup kat KL ni smua pkai duit. Walaupun kekadang gaji dah memadai, tapi d sebabkan "keperluan2" xtra yg kita nak dlm hidup membuatkan kite kekadang lupe, belanja kite lebih dri income. So, ramai gak ler yg berusaha nak carik duit lebih.

ramai d kalangan generasi muda terutamanya, cuma nak dptkan duit lebih ni tanpa usaha. Kite perlu ingat tiada apa pun d dunia ni dtg ngan free. semua kene usaha; x banyak pun sikit. So kite dpt lihat sekarang ramai gak yg cuba tuk dapatkan duit blanje lebih ngan cara yg "kurang" menafaat kan diri.

Antara keje2 yg x bermenafaat tu ialah, menjual dadah, meragut / merompak, tipu org, and banyak lagik lah. yg bestnye tu, otak geliga mekera ni sentiasa kreatif dlm meneruskan rancangan nak kaya cepat ni. So, nasihat aq ler, x yah ler wat bende2 camtu, x berkat. lagipun akibat dia amat buruk skali and kekadang bole merosakkan masa depan kite. Jalan kehidupan masih jauh lagi. banyak yg akan kite tempuhi.

Tapi, ada gak yg suke "menery". Saje seronok kut. Posting kali ni aq saje jer. Jgn korang wat pulak. X elok. Ni kisah "JANTAN JOGET" atau dlm bahasa orang putih tu "PRIVATE DANCER" Ni especially pada sape2 yg suka joget. So dia gunakan hobi dia tuk menjana extra income. tapi hati2, jgn terjebak dlm bende2 yg x elok coz syaitan tu akan selalu berada d sekeliling kite tuk mempengaruhi otak and minda kite....


Renung renung kan lah......

1 comment:

  1. huhuhu lagu soley soley x de ker???

    ReplyDelete