Saturday, November 17, 2012

NOVEMBER ...... Datang Lagi ......

Haaaaaa .........

Pejam celik pejam celik, dah masuk November tahun 2012. Cepat sungguh masa berlalu ......

Ni pun kire dah lama gak aku menyepi. Bukannya apa, cuma wat masa skung, aku agak bz and also sedang melalui satu perubahan dalam hidup aku kini.

Selalunye, aku akan tertunggu tunggu menanti ketibaan bulan 11 ni tapi tahun ini, aku macam tak brpe nak hiraukan sangat.

Nape ea? Of koz ada satu seribu sebab mengapa ianya terjadi sedemikian.

Apa pun aku tetap redha ngan segala dugaan yang Allah telah berikan pada aku. Kekuatan yang sedia ada dalam tubuh ini bakal melalui proses yang bakal memberi satu progression dalam perjalanan hidup aku ini.

Aku pasti segala yang berlaku ada hikmah di sebaliknya. Kadang2 kita sebagai hamba Nya yang lemah masih ingin berpaut kepada apa yang kita ada, namun segala galanya telah tertulis dan aku harus hadapi ngan hati yang tabah.

Walau sesakit mana, seperit mana atau sejauh mana aku merasai yang kehidupan ini tidak berlaku adil kepada diri aku, harus aku ingat perubahan yang berlaku harus ada pengorbanan yang aku perlu lakukan demi kebahagiaan dan kesejahteraan seseorang yang paling aku sayangi. 

Shocked! ..... of course

Lost! ...... most definitely

Confused! ....... without a doubt

Denial! ...... finally sinking in

Acceptance! ....... aku perlu usaha ke arah ini

dan finally ...

CLOSURE! ...... aku perlu buat yang ini kalau aku ingin teruskan hidup.

Barang yang lepas aku harus simpan segala yang indah di minda dan yang unpleasant harus aku jadikan teladan ....

Buat pertama kali dalam tempoh masa yang lama, aku menyambut hari ulang tahun kelahiran aku tahun ini ngan cara sendiri; tanpa sesiapa yang special di sisi ..... Perit seperit rasanya ....

Mujurla ada kawan2 di sekeliling yang mampu memberi kepada aku kekuatan semangat untuk aku hadapi pada hari yang sepatutnya aku raikan ngan hati yang penuh gembira.

InsyAllah aku akan dapat menempuh segala dugaan yang bakal mewarnai liku liku perjalanan kehidupan aku yang akan aku tempuhi .......

No comments:

Post a Comment